Oppdatering 08.12.2021

Adventstiden pågår for fullt. Jula kommer sikkert like overraskende på folk i år som alle tidligere år. Hvorfor har vi ikke startet juleforberedelsene tidligere? Mens dere bygger peppperkakehus, bygger vi Melhustorget. Det er merkelig med det, men vi skulle også ønske vi hadde fått startet med forberedelsene tidligere, selv om vi startet allerede i august.

Siste arbeidsdag på byggeplassen er 22. desember og vi er tilbake i full trøkk fra 3 januar igjen. Det blir for vår del ganske hektiske dager fram mot jul. Vi skal støpe banketter og vegger i gropa og fordrøyningsbassenget skal bli ferdig. Et fordrøyningsbasseng er et lagringssystem for vann. Når det blir store mengder nedbør vil ikke rørnettet ha kapasitet til å ta unna alt vannet, derfor lager man en forsinkelse ved at vannet samles i bassenget før det gradvis sendes ut på ledningsnettet. Dette er for å unngå oversvømmelse. Brakkerigg skal komme på plass iløpet av uka, rett ved siden av Melhustorgets visningshus. Kalendergaven 7. desember var for vår del fra fylkeskommunen; en godkjent arbeidsvarslingsplan. Det betyr at vi skal utvide byggeplassen mot Per Bortens veg og Melhusvegen. Alle parkeringsplasser langs byggeplassen i Melhusvegen vil derfor forsvinne. Ber om at dere allerede flytter bilene deres.

Torsdag 09.12.21 støpes banketten der gravemaskina står og avretter.
Vi har prefabrikert armering som står klar til å puttes i forskalingsforma
Her prefabrikeres armering
Rørene til fordrøynigsbassenget. Store dimensjoner
Fordrøyningsbassenget ligger på det framtidige torget

Hilsen Melhusbloggen